Η Natech S.A. και η PaymentComponents Ltd. ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για το PSD2 & το Open Banking!

Η Natech S.A και η PaymentComponents Ltd προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία για την ευρωπαϊκή οδηγία PSD2 και το Open Banking, μέσω της διασύνδεσης της καινοτόμου Open Banking πλατφόρμας aplonAPI™ (www.aplonapi.com) της PaymentComponents, με τo Core Banking Σύστημα CSB2 που αναπτύσσει.

Οι τράπεζες που ενσωματώνουν τη λύση CSB2 στα συστήματά τους, θα μπορούν να αποκτούν πλέον και το aplonAPI™ ως μέρος της ίδιας λύσης. Έτσι, πανεύκολα, ταχύτατα και με ασφάλεια θα συμμορφώνονται με το PSD2. Ταυτόχρονα, αποκτούν ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και ευέλικτο Open Banking technology stack, που τους επιτρέπει να διαμορφώσουν τη στρατηγική των APIs τους.

Natech  και PaymentComponents συνδυάζουν την εις βάθος κατανόηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με την εφαρμογή των τελευταίων παγκόσμιων trends τεχνολογίας, με σκοπό την αξιοποίηση των ευκαιριών του Fintech οικοσυστήματος.

 

Η Natech, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής με 30 χρόνια ισχυρής παρουσίας στο χρηματοπιστωτικό και επιχειρησιακό τομέα, δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, ανάπτυξη, εγκατάσταση διάθεση και υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής. Στοχεύοντας στη διεθνή αγορά των συνδυαζόμενων χρηματοπιστωτικών και εμπορικών εφαρμογών, η εταιρεία αναπτύσσει πελατοκεντρικά προϊόντα με γνώμονα την αξιοπιστία, την απλότητα, την ευελιξία και την τεχνολογική καινοτομία για την οποία και βραβεύθηκε το 2017 (Βραβείο Ολοκληρωμένης Καινοτομίας, Papastratos Awards).

Το τελευταίο έτος, η εταιρεία λάνσαρε τo νέας γενιάς Core Banking System ΄΄CSB2΄΄, αύξησε κατά 100% τα μεγέθη της, ενώ παράλληλα επέκτεινε το δίκτυο συνεργασιών στην κεντρική και δυτική Αφρική, στην Αλβανία και στην Κύπρο, καθώς και την πελατειακή της βάση με νέους διεθνής πελάτες μεγάλου μεγέθους και υψηλού κύρους.

Ύψιστης σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και τη συνεχή της ανάπτυξη, είναι οι πιστοποιήσεις και συνεργασίες επιπέδου με κορυφαίους τεχνολογικούς ομίλους (Microsoft, Dell, Cisco…) καθώς και η συνεργασία με εταιρείες του κλάδου, για την ενδυνάμωση του συγκριτικού πλεονεκτήματος των λύσεών της π.χ. με την υιοθέτηση νέων μοντέλων παροχής υπηρεσιών (SaaS/ BaaS, κ.α.)

 

Η PaymentComponents, με γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο, σχεδιάζει, υλοποιεί και παρέχει υπηρεσίες λογισμικού για τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Από την έδρα της στο Canary Wharf του Λονδίνου, και μέσω ενός ραγδαία διευρυνόμενου δικτύου συνεργατών στην Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και πρόσφατα στην Αφρική προσφέρει τεχνογνωσία αιχμής και λύσεις FinTech σε 5 ηπείρους.

Η πρωτοπόρα στον τομέα του Open Banking, PaymentComponents δημιούργησε το πρώτο ολοκληρωμένο PSD2 API Management Framework. Το aplonAPI™ αποτελεί την λύση πίσω από την εφαρμογή της δεύτερης οδηγίας της ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2) για ορισμένες από τις πρώτες τράπεζες στην Ευρώπη. Το προηγμένης τεχνολογίας API Management Framework που βασίζεται στα Open APIs, χρησιμοποιήθηκε και στην δημιουργία ενός ιδιωτικού Clearing House (ACH) για τη Νιγηρία.